Scholengemeenschap Emmaüs start met okan-klassen

Met groot enthousiasme kondigt de scholengemeenschap Emmaüs (katholiek secundair onderwijs in Brakel, Herzele en Zottegem) de start aan van een nieuwe onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (okan) . Deze speciale klas wil jonge nieuwkomers (tussen 12 en 18 jaar) die recent in ons land zijn aangekomen, helpen met hun integratie en taalontwikkeling.

In deze klas krijgen leerlingen intensieve taallessen Nederlands en worden ze begeleid bij hun eerste stappen in onze maatschappij.

De leerlingen worden ook voorbereid op de overstap naar het reguliere secundair onderwijs, een opleiding voor een job of een andere studie.

De nieuwe onthaalklas gaat van start op 1 september 2024 en wordt gehuisvest in het OLVC Campus Centrum.  Het team van okan-leerkrachten kijkt ernaar uit om de nieuwe leerlingen te verwelkomen en hen te ondersteunen in hun leer- en integratieproces.

inschrijven voor de onthaalklas kan door contact op te nemen met Katlien Cousy, de okan-coördinator (09 360 12 29) of via katlien.cousy@olvczottegem.be